Kunstdummie

Wereldburgers op hun mooist

Ook zo'n zin om iets nieuws te ontdekken? Er is zoveel moois te zien in museumland, maar waar begin je? Kunstdummie heeft de tips. Zes mooie tentoonstellingen van dit moment die een bezoekje zeker waard zijn! Waaronder de expositie Leve de mens! met kunstige en prikkelende foto's van de reislustige fotograaf Jimmy Nelson. 


- Helaas Kunstdummie, je bent te laat om deze kunst te ontdekken! -  

Wat is er te zien?

De reislustige fotograaf Jimmy Nelson reisde de hele wereld af om bijzondere inheemse volkeren op hun mooist te portretteren. Dat resulteerde in de prachtige fotoserie Leve de mens! die te zien is in Rijkmuseum Volkenkunde in Leiden. Ontmoet hier de Chukchi uit ijzig Siberië, de Kazakhs uit Mongolië, de Ladakhi uit India en de Mursi in de Hoorn van Afrika Een hartverwarmende portrettenserie, die echter ook prikkelt en de bezoekers laat nadenken over zichzelf en de ander. Leuk weetje: Nelson reisde ook langs Marken en Terschelling in Nederland...

Waar kun je terecht?

In Rijksmuseum Volkenkunde, alle dagen (in juli en augustus ook op maandag), van 10:00 uur tot 17:00 uur. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 7 september 2014. 

Lees meer en ontdek de vijf andere tentoonstellingen.