Kunstdummie

Wat als je per ongeluk een kunstwerk vernielt...

Het zal je maar gebeuren: je bent in een museum en je kijkt je ogen uit. Maar dan die felle zon... je knijpt je ogen dicht en voor je het weet hang je in de draden van een bijzonder kunstwerk. Het overkwam een vrouw deze week, in Museum Rijswijk. Grote schrik! Een kunstwerk wordt onderdeel van het huis, van de museumfamilie. En helemaal zo'n groot kunstwerk als dit: blauwe en gele garen van de plafond tot aan de muur. De Plexus 23. Als zo'n object beschadigd raakt, voelt het hele museum dat.
Gelukkig heeft de onfortuinlijke mevrouw er niets aan overgehouden. En de Amerikaanse kunstenaar komt zelf naar Nederland om een nieuw kunstwerk op te zetten. 

Dit incident staat niet op zichzelf. Er zijn vaker mensen geweest die per ongeluk kunst beschadigd hebben. Een schoonmaakster die net te hard poetst. Een bezoeker die valt. Of een kunstobject dat omwaait. Het is ook niet makkelijk... want er zijn ook kunstenaars die hun kunst aan het publiek overlaten. Er zijn kunstwerken waar je aan mag zitten, of op mag staan. Goed uitkijken dus waar je wel en niet aan mag zitten. Voor je het weet haal je het nieuws!