Kunstdummie

Walkin' the dog - de hond in de beeldende kunst

Gek op honden? In het kader van de Haarlemse Kunstlijn 2013 organiseert Kunstcentrum Haarlem de tentoonstelling 'Walkin’ the dog, de hond in de beeldende kunst'. 

De hond centraal
Op het affiche van de Kunstlijn prijkt al jaren de z.g. Kunstlijn-hond. Het beeld van de hond inspireerde tot een bescheiden, maar indrukwekkende selectie kunstwerken waarin de hond centraal staat.
Er is werk te zien van onder meer: Arjan van Arendonk, Peter Bes,Eddy Posthuma de Boer, Ada Breedveld, Gerda van den Bosch, Constant, Irene Grijzenhout, Marjolein van Haasteren, Marianne van Heeswijk, Jeroen Henneman, Hanneke Naterop, Lammers en Lammers, Pieter Pander, Rogier Polman en Kees Salentijn.

Facebook Kunstlijn Hond Verkiezing:
De verkiezing van de Facebook Kunstlijn Hond, die vorig jaar voor het eerst door de Kunstlijnorganisatie werd gehouden, is opnieuw een succes geworden. De winnaars Lola en Lou Lou, geportretteerd door Jasmijn Tolk, worden de ’cover’ van de Facebookpagina van de Kunstlijn Haarlem. De verkiezing van de Facebook-hond is een knipoog naar het ’hondenaffiche’ van de Kunstlijn dat jaarlijks wordt ontworpen door kunstenaar Rogier Polman. Uiteraard zijn ook de foto’s van de van de winnaars in Walkin' the Dog te bezichtigen.

Op 1 november, om 20.30 uur, wordt de tentoonstelling ingeleid door Wilma Klaver, kunstrecensent.
De tentoonstelling Walkin' the dog is te zien van 1 november t/m 30 november 2013 bij Kunst centrum Haarlem.

Kunstcentrum Haarlem
Ged. Oude Gracht 117-121
tel. 023-53 27 8 95
info@kunstcentrum-haarlem.nl
http://www.kunstcentrum-haarlem.nl
Open: dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur