Kunstdummie

Terug in zijn woonplaats: Rembrandt van Rijn!

Een must see voor iedere cultuurliefhebber, een niet te missen eenmalige kans: de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt is een pareltje in het huidige museumlandschap. Meer dan negentig van Rembrandt van Rijns late werken uit vijfendertig collecties wereldwijd zijn weer thuis in Amsterdam.

Zelfportret Rembrandt Twee circels bij Late Rembrandt Rijksmuseum

Zelfportret met twee cirkels, Rembrandt Harmensz. van Rijn, ca 1665-1669. Kenwood House, London, The Iveagh Bequest. Foto: Erik Smits

De Nachtwacht heeft de komende maanden geduchte concurrentie van niemand minder dan zijn eigen schepper. Het Rijksmuseum liet meer dan negentig werken uit de hele wereld invliegen voor de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt. Nooit eerder toonde een museum zoveel van Rembrandts late werken bij en naast elkaar. Een unieke en eenmalige kans om deze te zien, dus. En rondom Late Rembrandt vind je allerlei activiteiten in het Amsterdamse, zoals cultuurcolleges in het Rijksmuseum en stadswandelingen langs Rembrandt-hotspots. Op naar het Rijksmuseum!

De tentoonstelling is te bezoeken van donderdag 12 februari tot en met zondag 17 mei. Lees meer over Late Rembrandt in het Rijksmuseum.