Kunstdummie

Smullen van 200 meest begeerde schilderijen

Spijker in één dag je kennis van kunst bij! In Studio's Aalsmeer hangen de tweehonderd meest begeerde en beroemde schilderijen van de wereld. Kunstmanifestatie Greatest Paintings liet ze levensecht en levensgroot namaken. 

Kunstdummie-200-Greatest-Paintings

Reis door kunstgeschiedenis

Bijna iedereen kent de Mona Lisa, de Victory Boogie Woogie en de Nachtwacht, het zijn echte westerse iconen. Nog meer van dit soort iconen vind je bij elkaar in Studio's Aalsmeer. De kunstmanifestatie 200 Greatest Paintings zorgde ervoor dat de 200 meest begeerde en beroemde kunstwerken werden nagemaakt (op ware grootte!). Ze worden samen tentoongesteld, zodat je een bijzondere les in kunstgeschiedenis krijgt. De schilderijen hangen op chronologische volgorde, met als eerste kunst uit 1400. Een kunstzinnige reis door de tijd.

Bijzonder museum

Op de lijst van de 'greatest paintings' staan topwerken uit tachtig musea, gemaakt door ruim honderd kunstenaars. Van Gogh, Rembrandt, Gauguin, Picasso, Vermeer en Renoir... Nergens ter wereld vind je De Guernica, De Victory Boogie Woogie, Het Meisje met de Parel en de Tuin der lusten in één museum! En dit is niet zomaar een museum: de expo 200 Greatest Paintings is een laagdrempelige plek zonder suppoost, waar het verhaal achter de kunst wordt verteld met interactieve hulpmiddelen. Feitjes die je nog niet eerder gehoord had, worden hier getoond! En... aanraken mag!

De manifestatie 200 Greatest Paintings is te zien van 16 mei tot en met 25 november 2015 in Studio's Aalsmeer.