Kunstdummie

Must see: Panorama Mesdag

Duizenden mensen tuurden dit weekend naar het vernieuwde Panorama Mesdag in Den Haag. Het bewijs dat het grootste schilderij van Nederland, gemaakt door Willem Mesdag, onverminderd populair is. Honderd jaar na zijn sterfdag vieren musea dit jaar het Mesdagjaar. De kans om de meester-marineschilder te leren kennen.

r0-c9-586-301-34a-panorama_mesdag_den_haag_vernieuwd_het_belvedere

Mesdag heropend

Het Panorama Mesdag was 4,5 jaar onder constructie en verdubbelde in die tijd in oppervlakte. Het Panorama van Scheveningen bleef al die tijd open voor publiek, maar vanaf de officiële opening van de nieuwbouw op 28 maart 2015, is er nog meer te zien. De tentoonstellingszalen zijn vernieuwd en uitgebreid, waardoor er meer ruimte is voor tijdelijke tentoonstellingen. Wie Willem Mesdag was en de achtergronden achter zijn kunstwerken krijgen de ruimte in de nieuwe opzet. Ook beschikt het museum nu over een museumcafé.

Mesdagjaar

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Willem Mesdag overleed. Daarom vieren verschillende Haagse musea het Mesdagjaar, met speciale tentoonstellingen en activiteiten. Hiermee eren ze niet alleen de kunstenaar die Mesdag was, maar ook de ondernemer, verzamelaar en inspirator waarmee Den Haag zich graag verbonden weet. 

Lees meer over het vernieuwde Panorama Mesdag en het Mesdagjaar.