Kunstdummie

'Life is Art, Art is Life': verbaas je over de kunst van Song Dong

De blikvanger van de nieuwste expo in het Groninger Museum is 'Waste Not'. Song Dong maakte dit immense kunstwerk samen met zijn moeder. Kom je verbazen!

Kunstdummie-Song-Dong-Groninger-Museum-Waste-Not

Uit moeders keuken

Het idee is simpel, maar de uitwerking is indrukwekkend. Het kunstwerk 'Waste Not' van de Chinese kunstenaar Song Dong is een verzameling van alle huisraad die zijn moeder bijeen bracht: potten en pannen, allerlei prullaria, stoffen en schoenen... Song Dong laat in de expositie Song Dong. Life is Art, Art is Life nog meer opvallende installaties zien. De expositie in het Groninger Museum is zijn eerste echte solotentoonstelling.

Vergankelijkheid en verlies

Hoewel Song Dong werd opgeleid in de schilderkunst, begon hij zich na het Tiananmenprotest in 1989 te onderscheiden met experimentele kunstvormen, helemaal voor Chinese begrippen: performance, fotografie en video en installatiekunst. Terugkerende thema's zijn vergankelijkheid, vluchtigheid en verlies. Het zijn stuk voor stuk kunstwerken met een bijzonder verhaal. Kom het werk van deze toonaangevende kunstenaar zelf bekijken in de expositie Song Dong. Life is Art, Art is Life Naast 'Waste Not' zijn er in het Groninger Museum twee etages voor zijn werken ingeruimd. Zo zie je een wereldkaart van duizenden snoepjes, een met bloemen begroeide heuvel van afval en een grasmat van groene slagroom.

Song Dong. Life is Art, Art is Life is tot en met 1 november 2015 te zien in het Groninger Museum. Op maandag gesloten.