Kunstdummie

Kunstzinnig weekend!

Vul je weekend met kunst! Kunstdummie geeft wat tips. En ja, om eerlijk te zijn is Utrecht dit weekend toch een beetje het kunstzinnige centrum:

1. Maar liefst 37 kunstenaars lieten zich inspireren door de bijzondere locaties van 21 werfkelders aan de Oudegracht in Utrecht. Dit weekend openen deze winkels, bedrijfjes en woonkelders hun deuren voor de avontuurlijke route van Utrecht DownUnder, de route voor actuele Utrechtse beeldende kunst. Tussen meubels, computers en opslagrekken zie je bijzondere installaties en kunstwerken.

2. Stimuleer kunst al op jonge leeftijd! Op de Vrijstaat in Utrecht wordt voor de vierde keer een Kinderkunstcamping georganiseerd. Kinderen maken kunst in samenwerking met kunstenaars, terwijl ze een week lang kamperen op het erf van de boerderij.

3. Verdwijn ook dit weekend weer van de aardbodem en check het Magneet Festival in Amsterdam-Oost. Muziek, kunst en workshops vullen het programma, dat door bezoekers zelf ingevuld is via een co-creatie-internetplatform..