Kunstdummie

Kunst van karton in CODA Paper Art 2015

Kranten, boeken, printjes, het is allemaal gemaakt van papier. Maar met papier kun je meer! Dat is duidelijk te zien in het CODA Museum. Vanaf zondag 7 juni 2015 bekijk je hier de indrukwekkende tentoonstelling CODA Paper Art 2015.

r0-51-586-301-2d7-Arsenal___Sarah_Frost_CODA_Apeldoorn

Alles kan met papier

Papier is heel eenvoudig, het wordt overal gebruikt. Maar hoe verandert dit eenvoudige en goedkope materiaal in een kunstwerk? De combinatie van papier met traditionele en moderne technieken blijkt een goede match. 36 kunstenaars uit binnen- en buitenland vullen de tentoonstelling Paper Art met hun bijzondere papierwerken.

Kunst met een vleugje Veluwe

Een hert: het icoon van de Veluwe. Die kan natuurlijk niet ontbreken in de tentoonstelling Paper Art. Bij binnenkomst word je dan ook verwelkomd door een reusachtig edelhert van Origami. De Indiase kunstenaar Himanshu Agrawal, bekend van verschillende beroemde reclamecampagnes, maakte dit zes meter hoge kunstwerk speciaal voor het CODA Museum.

Ontdek microfoben van papier

De natuur is ook voor de andere aanwezige kunstenaars een belangrijke inspiratiebron. Zo maakt de Brits-Ierse kunstenaar Rogan Brown verfijnde werken die niet groter zijn dan een hand. Heb je weleens bacteriën en microfoben van papier gezien? Bekijk ook het mysterieuze masker met boommotief van Philip Valdez en de opvallende sieraden van papier. En nee, deze zijn niet om om je nek te hangen..

De tentoonstelling Paper Art is van 7 juni tot 25 oktober 2015 te zien.