Kunstdummie

Kunst van glas

Wist je dat je van glas ook kunst kunt maken? Glasliefhebbers en nieuwsgierige mensen trekken dit Pinksterweekend naar het Friese Joure, voor - jawel - 'sculpturaal glaswerk'. 

- Helaas Kunstdummie, je bent te laat om deze kunst te ontdekken! - 

Foto hierboven: Split2, Anda Munkevica uit Letland. 

Zestig kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hun werken tijdens de tentoonstelling 'Ovengevormd Glas' (die na eerste editie in 2012 nu al een begrip is!). Meer dan 1000 bezoekers kwamen naar de eerste glastentoonstelling in Joure en de organisatie heeft goede moed dat dat aantal dit jaar ruim overtroffen wordt. 

Eigen stijl 

Als je glazen, vazen en schalen zoekt, moet je niet naar deze expositie komen. Het gaat hier uitsluitend om 'sculpturaal werk': figuratieve en abstracte kunst van glas, in de ovens gemaakt. De techniek lijkt op het gieten van bronzen beelden. Elke glaskunstenaar heeft daarnaast ook nog zijn eigen stijl heeft, dus er is van alles te zien. Bekijk alvast op de website van Ovengevormd Glas wat er vorig jaar en straks tijdens 7, 8 en 9 juni 2014 te zien zal zijn. De expositie is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur aan de Marconiweg 9-13 in Joure. Toegang: 7,00 euro (catalogus 6,00 euro).