Kunstdummie

Kunst op kaartformaat bij Ka-Art II

Zo'n 46 exposanten, kunstschilders, grafici en papier- en textielkunstenaars uit binnen- en buitenland ontwierpen met papier, papierpulp, karton en andere materialen kunst op kaartformaat. Bijzondere objecten van maximaal 13 bij 18 centimeter zijn te bewonderen bij de tentoonstelling Ka-Art II 2013 in het CODA Museum in Apeldoorn.

Ka-Art Kunstfestival
De tentoonstelling in CODA Museum is onderdeel van het Ka-Art Kunstfestival, dat op 24 en 25 augustus 2013 wordt gehouden in en rond De Middelste Molen in Loenen. Op deze dagen zijn zestien kunstenaars aan het werk en kan men de expositie aldaar bezoeken. De Middelste Molen is beide dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Zorgcentrum Randerode aan de Zr. Meyboomlaan in Apeldoorn toont in augustus en september alle inzendingen van de eerste editie van Ka-Art.

Kunst van Julien Guldentops bij Ka-Art. Foto: CODA Museum

Ka-Art is een gezamenlijk project van CODA Museum en papierfabriek De Middelste Molen in Loenen (Gelderland) en sluit dit jaar aan op de tentoonstelling CODA PaperArt 2013. De eerste gezamenlijk editie vond plaats in 2007. Voor deze tentoonstelling zijn 46 exposanten, kunstschilders, grafici, papier- en textielkunstenaars uit binnen- en buitenland geselecteerd die met papier, papierpulp, karton en andere materialen bijzondere objecten op kaartformaat (maximaal 13 x 18 cm) hebben ontworpen.

Papierfabriek De Middelste Molen
Papierfabriek De Middelste Molen uit 1622 is de enige historische papierfabriek in Nederland die nog werkt op stoom- en waterkracht. Veel papiersoorten zoals aquarelpapier, met pigmenten gekleurd papier, etspapier en papiersoorten die uitermate geschikt zijn voor acrylschilderingen worden machinaal gemaakt. Ook handgeschept papier wordt in De Middelste Molen gemaakt, in diverse formaten en diktes. Veel professionele- en amateurkunstenaars maken gebruik van dit papier.