Kunstdummie

Koninklijk: IJskoude kunst in Zwolle

Het IJsbeelden Festival in Zwolle staat in Zwolle op je te wachten. Dikke jas aan, warme sokken... Bij het IJsbeelden Festival in Zwolle is het maar liefst -8 graden Celsius! Veertig internationale en Nederlandse kunstenaars hebben hier de afgelopen tijd gewerkt aan een megaproject: een sprookjesachtige wereld van sneeuw en ijs, vol beelden.

Geschiedenis is beeld

In de 35 scenes van het IJsbeelden Festival worden alle vorsten vanaf 1813 in sneeuw en ijs weergegeven, maar ook de Gouden Koets, Huis ten Bosch en de troon in de Ridderzaal. Er is zelfs een glijbaan van ijs in de route opgenomen. Maar er is natuurlijk ook aandacht voor de voorlopers van het Koninkrijk der Nederlanden, zoals de Vader des Vaderlands Willem de Zwijger, Maurits van Oranje, Johan van Oldenbarnevelt en Lodewijk Napoleon.

250.000 kilo sneeuw

Snijden, beitelen, raspen... zelfs gasbranders kwamen eraan te pas bij de totstandkoming van de derde editie van het IJsbeeldenfestival. De kunstenaars gebruikten daarvoor in totaal 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw. Kom het zelf bewonderen in deze winterse wereld! Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein te koop om weer op temperatuur te komen. Het festival is te bezoeken in een 2.000 vierkante meter groot tentencomplex op het Rodetorenplein in Zwolle.

Praktische informatie

Het IJsbeelden Festival in Zwolle is van zaterdag 7 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014 dagelijks geopend.
Te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur, op donderdagen tot 21:00 uur. Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is het IJsbeelden Festival geopend.
Entree: volwassenen: 9,50 euro, kinderen van vijf tot en met dertien jaar: 5,50 euro. Er is ook een familieticket te koop. 65+-ers betalen 7,00 euro. Honden worden niet toegelaten in de ruimte met ijs- en sneeuwbeelden.