Kunstdummie

Koningin Máxima opent Vormidable

Struin rond tussen de mensfiguren en sculpturen, nadat Koningin Máxima de tentoonstelling Vormidable heeft geopend! 35 jonge en al wat oudere kunstenaars uit Vlaanderen exposeren hun beeldhouwwerken de komende tijd in Scheveningen en Den Haag.

Kunstdummie-Caroline-Coolen-Flag

Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst

Met de tentoonstelling Vormidable - Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst wordt 20 jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen gevierd. Vandaar dat Koningin Máxima en de Belgische Koningin Mathilde samen deze expositie openen.

Stromae

Vlaamse kunst maakte sinds de jaren negentig een hele ontwikkeling door. De digitale techniek werd sinds die tijd ingezet, maar weer anderen verzetten zich daar tegen en gebruikten juist oude technieken en ambachten. Weer een andere kunstenaar gebruikte zelfs ingewanden van dieren voor zijn werk. Nergens is eerder zo'n grote overzichtstentoonstelling gehouden. De naam van de expositie, 'Vormidable', komt van de het liedje 'Formidable' van de Belgische zanger Stromae.

Zintuiglijke ervaring

Naast de expositie in museum Beelden aan Zee is Vormidable ook tot en met 30 augustus te zien op en rond het Lange Voorhout in Den Haag. Naast de tastbare beelden, imposant en in miniatuurvorm, zijn er ook zintuiglijke ervaringen die je hier kunt opdoen in Museum Beelden aan Zee. Laat je bijvoorbeeld opsluiten in een eenpersoonsgevangenis of ruik aan de 'Earth car'. Beeldhouwkunst komt op die manier dichter bij het publiek, ook diegenen die niets hebben met kunst.

Praktische informatie

Vormidable, Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst is in museum Beelden aan Zee te zien van 20 mei tot en met 25 oktober 2015, elke dag behalve maandag van 10:00 uur tot 17:00 uur.