Kunstdummie

Kierewiet van de stipjes van Seurat

Van een afstandje bekeken vloeien de ontelbare stipjes uit het penseel van kunstenaar Georges Seurat ineen tot prachtige taferelen. Seurat was de meester van deze stijl, die bekend is als het pointillisme. In het Kröller-Müller Museum in Otterlo is voor het eerst een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.


- Helaas Kunstdummie, je bent te laat om deze kunst te ontdekken! -  

f2f-Port_en_Bessin__un_dimanche

De kunstenaar George Seurat werd maar 31 jaar oud, maar toch deed hij grootse dingen. Hij was de uitvinder van het neo-impressionisme en veel kunstenaars lieten zich door hem inspireren. 

Voor de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme haalde het Kröller-Müller Museum overal schilderijen en tekeningen vandaan. In totaal hangen in het Otterlose museum veertig bruiklenen van musea en particulieren. Ook het laatste werk wat Georges Seurat maakt, Le Cirque, maakt deel uit van de tentoonstelling. Bijzonder, want Musée d'Orsay leent dit werk maar zelden uit. 

Je kunt nog tot en met 7 september van de stippeltjes-kunst genieten! Lees meer over de tentoonstelling in het Kröler Müller Museum.

portrait-seurat