Kunstdummie

Echt fan? Kom naar de Breaking Bad Art-pop-up expo

Echte fans van de populaire televisieserie Breaking Bad kunnen hun lol niet op dit weekend: in het hart van Amsterdam popt er zaterdag 29 en zondag 30 november zomaar een unieke Breaking Bad-expositie omhoog. Bewonder hier illustraties en kunststukken van de personages Walter, Jesse en vele andere kopstukken.

- Helaas Kunstdummie, je bent te laat om deze kunst te ontdekken! -  

Breaking-Bad-Kunstdummie-Popup-Expo

Fan art van Breaking Bad

Vince Gilligan, de bedenker en prduct van de serie heeft samen met de Britse illustrator een 'herinterpretatie' van de Breaking Bad-look en -feel ontworpen. De speciale 'steelbooks' van deze Limited Edition Breaking Bad Art Collection is verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. Ze zijn voorzien van bijzondere portretten. Tijdens de expo is ook de beste internationale fan art te zien die voor deze tentoonstelling overgevlogen is vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 

Duistere illustraties

Ralph Steadman maakte schetsen van Walter, Jesse, Gus, Mike, Hank en Saul. Vince Gilligan, zelf bekroond met een Emmy Award, vertelt dat het een droom voor hem was om samen te werken met Ralph Steadman. "Ik ben diep onder de indruk van zijn duistere, intuïtieve illustraties van de Breaking Bad-karakters." Nieuwsgierig? Het werk is te zien in De Merkenwinkel aan de Gerard Doustraat 76 in Amsterdam. Loop voor nop binnen tussen 10:00 uur en 18:00 uur. 

Het verhaal van Breaking Bad

Ken je Breaking Bad (nog) niet? Het verhaal speelt rondom Walter White, een scheikundedocent die in de meth-business gaat.  Bryan Cranston speelt de rol van White. Hij is een familieman die zich in de misdaad begeeft nadat er longkanker bij hem wordt geconstateerd. Samen met zijn voormalige leerling en drugsdealer Jesse Pinkman (Aaron Paul) als handlanger, beklimt Walt de ladder van de meth-handel, een spoor van doden achter zich latend. Maar hij slaagt er niet in zijn zwager en DEA-agent Hank Schrader (Dean Norris) om de tuin te leiden. Lukt het Walt, of wordt het hem fataal? Andere rollen worden gespeeld door Anna Gunn, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Bob Odenkirk, Betsy Brandt en RJ Mitte.

Breaking-Bad-Kunstdummie-Expo-filmbeeld