Kunstdummie

Drie nieuwe kunstwerken voor Stadscollectie Rotterdam

Kunst van Han Hoogerbrugge, Anne Wenzel en Lara Almercegui, drie internationaal bekende Rotterdamse kunstenaars, breiden De Stadscollectie Rotterdam uit. Het gaat om de vijfdelige animatie 'La Grande Fête des Voyeurs' van Han Hoogerbrugge, een grote sculptuur van zwart keramiek genaamd 'Zwart Meisje' van Anne Wenzel en de fotoreeks 'Ruins in the Netherlands' van Lara Almarcegui. 

V.l.n.r.: 01-06 Han Hoogerbrugge, Video still ‘La Grande Fête des Voyeurs’, 2012, video (zwart-wit, geluid). Collectie Museum Boijmans Van Beuningen. | 07 Anne Wenzel, z.t. (zwart meisje), 2003, keramiek. Foto: Studio Hans Wilschut. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen. | 08 Lara Almarcegui, Ruins in the Netherlands, XIX - XXI, 2008, 26 c-prints, 30 x 45 cm, met gids. Detail: Boerderij, Hoogeloon, Noord-Brabant. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Boijmans Van Beuningen.


Alle drie de kunstenaars zijn op dit moment te zen in de jubileumtentoonstelling ‘De stad, de kunstenaars en het museum. 25 jaar Stadscollectie Rotterdam’. Museum Boijmans Van Beuningen heeft de kunstwerken voor de collectie gekocht. "We zijn verheugd dat we met steun van het Fonds Willem van Rede werk van drie van deze kunstenaars hebben kunnen kopen", vertelt conservator Saskia van Kampen-Prein. "Er is heel veel artistiek talent in Rotterdam van wie het museum de afgelopen 25 jaar ruim 800 kunstwerken en objecten heeft aangekocht. Toch zijn er nog verschillende belangrijke kunstenaars en ontwerpers van wie het museum geen werk bezit." Volgens haar is de aankoop een belangrijke stap in de groei van een waardevolle Stadscollectie.  De tentoonstelling loopt tot en met 1 september.