Kunstdummie

De kunst van Lam de Wolf is als moderne poëzie

In de kunst van Lam de Wolf staat het spel van lijnen en kleuren en de betekenis van woorden centraal. Lam de Wolf is een kunstenaar die speelt met woordbetekenis, kleuren, patronen, lichtval en waarneming. 

- Helaas Kunstdummie, je bent te laat om deze kunst te ontdekken! - 

Lam-de-wolf-3

Wandinstallaties met spelden

Kenmerkend voor het werk van Lam de Wolf zijn grote wandinstallaties die gemaakt zijn op een grid van spelden. De Lijnwoorden zijn daar een goed voorbeeld van. Op de wand maakt deze kunstenaar woordblokken door het gekozen woord te herhalen tot er een perfecte vorm ontstaat. Op die manier kun je haar kunst beschouwen als moderne poëzie. 

Lam de Wolf vertelt op de website van CODA Museum: "Voor een optimaal effect, zoek ik het juiste materiaal. In het geval van de Lijnwoorden is dat lakfolie met een linnen coating. Met dit materiaal maak ik lijnwoorden die licht en schaduw op de wand achterlaten. Zo ontstaat er niet alleen ruimtelijkheid, maar ook beweging. Ik schilder met lijnen, ik scheur ze. Ze moeten als verfstreken zijn. Onregelmatigheden en afwijkingen zijn daarbij essentieel."  

Eindeloos hetzelfde

Over Het Zeeuwse Landschap – Eindeloos hetzelfde en geen ogenblik gelijk zegt ze:  "Ik heb me een aantal jaren ondergedompeld in het Zeeuwse landschap. Ik leerde het kennen en abstraheerde het ter plekke. Het Zeeuws-Vlaamse landschap heeft een zeer diepe indruk op me gemaakt. Ik voel me 100% beter als ik dit landschap binnenkom. Mijn liefde voor het land, de lucht en de zee heb ik door middel van lijnen proberen weer te geven." 

Het indrukwekkende werk Hoofdzaken is ook te zien in CODA Museum: een ode aan het kunstenaarsbestaan. Lam de Wolf zegt dat het bevrijdend werkt om de roerselen in haar hoofd op die manier te benoemen. Nieuwsgierig geworden? De tentoonstelling in het CODA Museum verzamelt deze en een aantal andere installaties en monumentale werken van Lam de Wolf. Te zien van 11 november 2014 tot en met 18 januari 2015