Kunstdummie

David Bowie in Groninger Museum

Het Groninger Museum staat vanaf december 2015 in het teken van David Bowie. Een speciale tentoonstelling van de meest baanbrekende en invloedrijke artiest exposeert handgeschreven songteksten, ontwerpen van albums en zeldzaam materiaal. Voor het eerst in 50 jaar is er een compleet overzicht met meer dan driehonderd objecten uit het David Bowie Archief.

De tentoonstelling demonstreert hoe Bowie's werk is beïnvloed door en invloed heeft op verschillende stromingen in kunst, design, theater en hedendaagse cultuur. De focus ligt op zijn creativiteit, vernieuwing en samenwerkingDe tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. 

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “Wij zijn blij en trots dat wij deze tentoonstelling naar Nederland kunnen halen, en zo de ervaring kunnen delen met onze bezoekers. De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek. Daarnaast past het raakvlak tussen mode, design en hedendaagse kunst perfect bij het Groninger Museum”.  

Tot en met zondag 11 augustus is de tentoonstelling nog te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen, waar het tot nu toe ruim 300.000 belangstellenden trok. Onder de bezoekers waren veel internationale sterren zoals Debbie Harry, Dame Vivienne Westwood, Robert Redford, Anna Wintour en Kate Moss. Na Londen is de tentoonstelling te zien in Toronto, Sao Paulo, Chicago, Parijs en in Groningen.