Kunstdummie

Costume Bureau: Kunst die bijdraagt aan de actuele discussie

Vanaf vrijdag 10 kun je in de Amsterdamse Tolhuistuin terecht voor een selectie bijzondere hedendaagse kunst. Framer Framed opent daar de expositie Costume Bureau. Framer Framed wil laten zien hoe musea en de samenleving elkaar buiten de muren van een instelling kunnen ontmoeten. 

Costume-Bureau-Framer-Framed-Kunstdummie

Wat er te zien is? Curator Roel Arkesteijn heeft een selectie gemaakt uit de hedendaagse kunstcollectie van Museum Het Domein uit Sittard. Die collectie is in twintig jaar uitgegroeid tot een excentrieke, nationaal en internationaal georiënteerde instelling. 

Actuele vraagstukken

Het Domein presenteert en verzamelt werk van beeldbepalende kunstenaars. Kunstenaars die zich bezig houden met sociaal-maatschappelijke of politieke vraagstukken, die bruggen bouwen tussen culturen, die geïnteresseerd zijn in gender-kwesties of zich als ecologisch kunstenaar actief inzetten voor de verbetering van natuur en milieu. Daarmee hoopt Museum Het Domein bij te dragen aan actuele discussies, betrokkenheid te voeden en eerlijke en duurzame alternatieven voor een positieve toekomst te ontwikkelen. 

Kunst in de Tolhuistuin

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon van de kunstwerken komen genieten. Er is kunst te zien van Jennifer Allora en Guillermo Calzadilla, Roger Ballen, Jota Castro, Mel Chin, Mark Dion, Eugenio Dittborn, Alfredo Jaar, Javier Téllez, Sarah Vanagt. De expositie is in oktober en november te zien in de Tolhuistuin, aan de Buiksloterweg 5c in Amsterdam.